Szallashely-2023

Hazánk egyik legfestőibb sziklavára alatt húzódik meg Csesznek, az Öreg-Bakony gyöngyszeme, különleges hangulatú erdei túraútvonalak (Cuha-völgye, Ördög-árok, Kő-árok, Ördög-rét, Kőmosó-szurdok) középpontjában. A 82-es győr-veszprémi országúton vagy Pápa, Tatabánya, Székesfehérvár felőli utakon busszal, személygépkocsival, kerékpáron könnyen megközelíthető. Vasúton a győr-veszprémi műemlékvasút legszebb megállója, a közeli Porva-Cseszneken van (6 km).

A falu fő utcáján lévő két lakószintes házunk közel van buszmegállókhoz, vendéglőhöz, vegyesbolthoz, sportpályához, játszótérhez (kb. 550 m). A helytörténeti kiállítás 350 m, a cseszneki vár 1,4 km csupán.

Az emeleti, kiadó lakószint lépcsőházról megközelíthető, tágas, kényelmes akár nagyobb családnak vagy baráti társaságnak is. A 3 szoba (egyikhez erkély), 3, 2-2, férőhelyes. Pótágyakat is tudunk biztosítani további 3 fő részére (1 db kinyitható kanapéágy, 1 db heverő). Kádas fürdőszoba, külön WC, 22 m2-es nappali-étkező várra néző erkéllyel jól felszerelt amerikai konyhával. Akár 2 személy is bérelheti, az üres szobákat nem adjuk ki másnak!

1000 m2-es füves, gyümölcsfás patakparti kert, tágas udvar, több kocsinak parkoló, nyuszisimogató, szalonnasütögető és bográcsozóhely kertibútorokkal. Bababarát és állatbarát a vendégházunk! A via ferrátához (1000 m, Kőmosó-szurdok) felszerelés bérlése – nem helyben van – megoldható.

Luxust itt ne keress, a hangulat kissé retro! Viszont van friss, tiszta levegő, nyáron forróságmentes erdős, hegyes környezet, télen hótakaró a cseszneki vár festői romjai alatt. (Napi időjárási adataink a Metneten elérhetőek az éghajlati naplóban. Az időképen szerepel éjjel-nappal webkameránk képe a faluról.)

A faluban minden évben programok (No motor, falunap, szüreti felvonulás, várjátékok, Pannon hajsza stb.) és hamarosan elkészül a Lovagok völgye skanzen (várható megnyitó: 2024), ahol szabadtéri színpad is várja a vendégeket. Az eplényi sípálya csupán 16 km! Várvezetés és falubemutató helyben igényelhető a szállásadótól!